Cercetare

Advanced Technology Systems

Aplicație pentru codificarea/decodificarea codurilor de bare 2D pentru accesarea serviciilor Web pe telefoane/platforme mobile - CODE2MOB

Nr. Contract de finanțare: CNMP 11-047/18.09.2007

Cod de depunere: PO-04-Ed3-R1-F5

Autoritatea contractantă: UEFISCDI

Coordonator: SIPS DESIGN – DEVA

Partener 1: Advanced Technology Systems

Partener 2: Universitatea Politehnica Timișoara

Despre proiect

Proiectul „Aplicație pentru codificarea/decodificarea codurilor de bare 2D, pentru accesarea Serviciilor Web pe telefoane/platforme mobile” a avut ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea unei platforme de decodificare pentru dispozitive mobile capabilă să acceseze servicii web folosind coduri de bare 2D, precum şi realizarea a două produse demonstrative, cu caracter inovativ, pe baza acestei platforme. Codurile 2D sunt citite utilizând camera foto a telefonului mobil şi decodificate, iar pe baza informaţiei obţinute sunt accesate servicii Web într-o arhitectură SOA.

Decodificatorul de coduri 2D a fost dezvoltat în limbajul Java 2 Micro Edition (J2ME) şi utilizează, pentru captura şi decodarea codurilor de tip DataMatrix, un algoritm original dezvoltat prin proiect. Decodificatorul poate rula pe orice platformă cu suport J2ME, independent sau integrat în cadrul unor aplicaţii mai complexe, a fost testat pe diferite tipuri de dispozitive mobile şi este în întregime funcţional.