Știri & Evenimente

Abordarea excluziunii sociale și economice a NEET-urilor rurale

Awesome Image
Acțiunea COST prin Rețeaua de tineret a NEET-urilor rurale (RNYN), condusă de către Dr. Francisco SIMÕES, a identificat cei mai importanți factori care influențează puternic procesele de excluziune socială. Pe baza cifrelor existente furnizate de Eurostat, acțiunea subliniază urgența de a analiza profund problema și de a găsi o abordare adecvată pentru a sprijini nevoile NEET din mediul rural.
RNYN își propune să implice un număr considerabil de tineri cercetători și formtori de carieră și să integreze țările țintă, în special din sudul Europei, care se confruntă cu cel mai mare număr de NEET-uri rurale, după cum au arătat cifrele Eurostat.
Acest lucru va ajuta la o mai bună înțelegere a factorilor care duc la precaritatea angajării tinerilor din aceste medii.
Acțiunile vor crea un observator al NEET-urilor rurale, care va servi drept referință, cu acces deschis, care stochează informații valoroase, date, instrumente și cele mai bune practici despre NEET-urile rurale.
Toate aceste probleme au fost discutate la conferință online organizată de COST RNYN, la Lisabona, pe data de 27 ianuarie 2021. Tema conferinței de anul acesta a fost Educația: Ce urmează? Educație și formare formală și tranziția de la școală la muncă în zonele rurale. Pentru mai multe detalii vizitați site-ul cost.eu