Decolorarea coralilor


Joc interactiv pentru studierea coralilor

Un recif este un grup mare de roci de pe fundul oceanului, dar știați că un recif de corali este de fapt viu și acoperit cu animale foarte mici numite corali? Aceste animale își lipesc scheletele mici de pietre, așa că ajung să rămână în același loc întreaga lor viață!
Recifele de corali sunt foarte sensibile la lumină și temperatură. Dacă apa în care trăiesc se încălzește prea mult, este posibil să nu supraviețuiască. De asemenea, nu le place când oceanul are prea multă poluare. Uneori, furtunile pot chiar supăra coralii în funcție de cât de des se întâmplă și de cât de severe sunt. Dacă recifele de corali sunt supuse prea multor stresuri, ca în aceste condiții, pot scoate algele care trăiesc pe ele și pot deveni complet albe. Acest lucru este cunoscut sub numele de albirea coralilor. Acest lucru nu înseamnă neapărat că coralul este mort - coralii pot supraviețui albirii! Cu toate acestea, devin mai vulnerabili la moarte, mai ales dacă stresul continuă o perioadă lungă de timp.

NASA a dezvoltat recent câteva instrumente foarte sensibile pentru a studia recifele de corali de pe un avion care zboară deasupra oceanului. Laboratorul aerian COAL Reef (CORAL) folosește un instrument numit Spectrometru portabil de imagistică la distanță (PRISM) pentru a vedea starea recifelor. Oamenii de știință vor putea acum să monitorizeze aceste recife și sănătatea lor. Vor putea măsura cantitățile de corali, alge și nisip de pe fundul oceanului!

Accesați NASA Climate Kids - Coral bleaching game pentru a accesa jocul

NASA Climate Kids - Coral bleaching